Гастрономічні традиції Італії включають величезну кількість макаронних виробів, які тут називають пастою. Це тортеллі, аньолотті, каппеллетті, лазіння та безліч інших видів. Але одним із найулюбленіших в італійців вважаються равіолі — маленькі конвертики з тонкого тіста з фігурним краєм, у які загорнута різноманітна начинка. Їх подають з бульйоном, як перше блюдо, з томатним, сирним, вершковим чи іншим соусом як друге. Бувають равіолі з фруктовою чи шоколадною начинкою, і тоді їх їдять на десерт. Страву ніколи не готують про запас і подають до столу відразу після приготування. Щоб ліплення не займало надто багато часу, італійці користуються різними пристроями, наприклад, такими як равіолі-штамп «Коло із зигзагом» Marcato Round — 38 мм Pale Gold.
Штамп з притискним механізмом для ідеально рівних круглих равіолі
Унікальний пристрій значно спрощує трудомісткий процес ліплення.
Його складовими елементами є:
- Підстава, що є робочою частиною і є коло діаметром 38 мм. Воно виготовлене із міцної хромованої сталі, на яку методом вакуумного напилення нанесено PVD-покриття, що імітує колір блідого золота. Напилення захищає робочу частину від корозії, появи тріщин та подряпин. Край основи оснащений зигзагоподібною ріжучою крайкою, що створює акуратний зріз на готовому виробі. Гострі зубці надійно скріплюють краї заготовок, тому равіолі ніколи не розвалюються при варінні.
- Руків'я, виготовлена із міцної деревини бука. Вона вкрита бджолиним воском або олією. Така обробка усуває шорсткість поверхні, робить її приємною на дотик, надійно захищає від проникнення вологи, гниття та появи грибка. Ручку прикрашає розташоване зверху лазерне гравіювання із зображенням логотипу виробника. Руків'я має ергономічну форму, що забезпечує максимальний комфорт при вирубуванні заготовок.
- Зворотний механізм у вигляді анодованого алюмінію, розташований всередині руків'я. Він працює на стиск і повертає рухому основу у вихідне положення після вирубки равіолі. Оксидна плівка захищає метал від появи мікротріщин, розшаровування та появи іржі.
Користуватися штампом Marcato Round дуже просто.
Досить:
- розкачати два тонкі пласти тіста;
- на одному з них рівномірно розкласти гірки з начинки;
- накрити другим пластом тіста і злегка притиснути руками в місцях опуклостей, щоб видалити зайве повітря;
- за допомогою штампу Marcato Round вирубати напівфабрикати для пельменів або вареників.
Переваги пристосування
Той, хто одного разу користувався гаджетом для ліплення італійських пельменів, неодмінно оцінить його переваги:
- дозволяє швидко і без значних зусиль, не бруднивши рук і без використання великої кількості посуду приготувати равіолі для всієї родини;
- виготовлений з екологічно чистих матеріалів, не містить нікелю та шкідливих для здоров'я домішок;
- відрізняється гарним дизайном, простотою та зручністю у використанні, підходить як для професіоналів, так і молодих господарок;
- може застосовуватися на домашній кухні та в невеликих закладах громадського харчування;
- легко розрізає туге просте, пісочне, листкове та дріжджове тісто на заготовки для печива, пончиків та булочок;
- відрізняється простотою у догляді, достатньо очистити пристосування м'яким пензликом або серветкою;
- виготовлений італійською компанією Marcato за новими запатентованими технологіями, характеризується довговічністю, надійністю та відмінною якістю, що підтверджується гарантією виробника.
Замовляйте багатофункціональний штамп для ліплення равіолі «коло із зигзагом» Marcato Round — 38 мм Pale Gold та насолоджуйтесь практичною розкішшю при приготуванні вареників або пельменів.