
Бути впевненим у якості страви можна тільки в тому випадку, коли воно повністю приготовлено своїми руками. Щоб скоротити витрати сил і часу, досвідчені господині давно використовують різні пристосування. М'ясорубка, овочерізка або, наприклад, пельменниця напевно є в кожному будинку. А що робити тим, хто не мислить свого життя без локшини? Вихід є! Це - Marcato Atlas 150.
За допомогою локшинорізки і тісторозкатки ви легко зможете приготувати смачну і корисну локшину, зробити тонке і красиве тісто для пельменів або вареників. Якщо у вас є лапшерізка, ви більше не захочете купувати магазинні макаронні вироби, ні дешеві, ні дорогі. Ціна тут значення не має.
Marcato Atlas 150 - ручна механічна лапшерізка-тісторозкатка для дому, кафе, ресторану. Модель оснащена регулятором з 10 позиціями, що дозволяє вибрати певну товщину розкатуваного тіста. Ширина тіста до 150 мм. Розкатувальні вали і ріжучий ніж виготовлені з анодованого алюмінію, покритого спеціальною полімерною плівкою, в результаті чого тісто при контакті не прилипає. На даній лапшерізці можна нарізати Феттучіні (6.6 мм) і тагліятелле (2.2 мм)
Чому слід купити Marcato Atlas 150:
- Ефективно розгортає тісто в тонкі листи. Розкатка тіста проводиться між валами які обертаються, що мають 10 ступенів регулювання, це дозволяє отримувати різну товщину тіста - від 4,8 мм в позиції 0, до 0,6 мм в позиції 9. Ширина листа тіста на виході складає до 150 мм.
- Нарізає феттучіні і тагліятелле. Насадка з двома ножами дозволяє нарізати пасту Феттучіні (6.6 мм) і тагліятелле (2.2 мм).
- Розкатувальний ролик і ріжучий ніж з анодованого алюмінію. Ролик і ріжучий ніж виконані з анодованого алюмінієвого сплаву (не дає важкої пилу) з поверхневим зміцненням. Поверхня покрита спеціальною полімерною плівкою, яка не дозволяє прилипати тісту до ролика.
- Класичний дизайн. Машинка виконана в елегантному класичному дизайні. Виготовлена з хромованої сталі, яка забезпечує відмінну якість і товщину. Причому хромування приладу повне і справжнє, навіть на частинах, які не видно. Всі профілі закруглені, щоб уникнути небезпечних і гострих зон.
- Надійне кріплення. Тісторозкатка кріпиться до столу за допомогою спеціального кріплення, що йде в комплекті. Кріплення має гвинт з дрібним кроком (легше закріплювати) і підходить для товстих столів, забезпечуючи стійке положення машинки під час роботи. У нижній частині машинки Marcato передбачені гумові вставки, що виключають дряпання поверхні стільниці.
Розкатка і нарізка локшини:
- Всі деталі ретельно протріть сухою ганчіркою.
- Візьміть невеликий шматочок тіста і 3-4 рази «прокатайте» його крізь всі валики для видалення бруду або металевих частинок. (Тісто викиньте)
- Знайдіть регулятор і витягніть його повністю позначки №0. Ролики розсунуться приблизно на 3 мм.
- Візьміть потрібну кількість тіста і перекрутіть його через отвір, обережно повертаючи ручку.
- Повторюйте процес 3-5 разів, додаючи потрібну кількість тіста.
- Домігшись правильної консистенції тіста слід повернути регулювальний гвинт на позначку «1» і знову «прокатати» тісто.
- Повторіть процедуру перевівши ручку регулятора в положення 2 і т.д. поки не отримаєте розкатане тісто потрібної товщини.
- Розділіть пласт на смуги довжиною 20-25 см.
- Вийміть ручку з гладкого валу і вставте її в один з отворів насадки.
- Помістіть підготовлений пласт тіста між ріжучими ножами і повертайте ручку
- Після нарізки, ви отримаєте ідеально рівну локшину Феттучіні або тагліятелле.

Декілька порад:
- якщо пласт не ріже, ймовірно, тісто недостатньо густе. Додайте трохи борошна і повторіть процес спочатку.
- якщо тісто вийшло крутим додайте трохи яєчних білків або води і знову наріжте локшину.
- машинку ні в якому разі не можна мити водою і вже тим більше в посудомийній машині;
- чистять прилад за допомогою сухих щіточок, паличок і скребків;
- для збільшення терміну служби машинки регулярно змащуйте ріжучі частини будь-яким рослинним маслом;
- не допускайте попадання між роликами сторонніх предметів;
- щоб уникнути пошкодження механізму зберігайте лапшерізку в закритій коробці.
Ручна лапшерізка Marcato Atlas 150 допоможе Вам з легкістю розкатати тісто, нарізати домашню локшину. Ваші близькі будуть в захваті!
Технічні характеристики:
Привід | ручний |
Матеріал вала | анодований алюміній |
Матеріал машинки | нержавійка, хромована сталь |
Кількість валів | 2 пари |
Ширина вала | 150 мм |
Максимальна ширина пласта розкатаного тіста | 150 мм |
Мінімальна товщина пласта | 0,6 мм |
Максимальна товщина пласта | 4,8 мм |
Мінімальна ширина лапші | 1,5 мм |
Максимальна ширина лапші | 6 мм |
Продуктивність | 250 г/хв |
Габарити | 200 (ширина) x 200 (глибина) x 155 (висота) мм |
Вага | 2,7 кг |
Комплект поставки:
Лапшерізку Marcato Atlas 150 можна використовувати не тільки як ручну модель, але і з електромотором Marcato Pasta Drive. Це дозволить збільшити продуктивність і скоротити час приготування. Після нарізки локшини рекомендуємо скористатися сушаркою для пасти Marcato Tacapasta.
Примітка: існує 2 види лапшерізок Marcato Atlas 150 - Design і Classic. Ці моделі відрізняються між собою тільки ручкою. У моделі Design металева сталева ручка, у моделі Atlas 150 Classic - чорна пластмасова.